делікатесний сорт із підвищеним вмістом цукрів. Темно-пурпурні стручки здивують Вас ніжним смаком. А сам кущик — компактністю і маленьким «зростом». Він становить усього 25 см. Не всі знають, що означає спаржева квасоля і як її правильно посадити. Вона відрізняється від стручкової тільки тим, що її їдять незрілою, а вирощують так само, як і звичайну. Лопатки тушкування, смажать, варять, консервують і заморожують на зиму.
Опис:
- вегетаційний період — 70-75 днів після виходів;
- кущ до 25-30 см заввишки;
- лопатки пурпурові, їх знімають після досягнення 13-15 см завдовжки;
- стручки без прожилок і пергаментного шару, містять 10-12 бобів кремового забарвлення;
- смак ніжний, консистенція м'ясиста;
- для відкритого ґрунту та плівкових укриттів;
- стійкість до грибкових і вірусних захворювань.
Вирощування квасолі
Для саджання вибирають сонячну ділянку з легким пухким ґрунтом. Висаджують квасолю з кінця квітня травою, у прогріту до +12 градусів ґрунт. Щоб прискорити процес проростання, можна попередньо залити насіння окропом на 15 хвилин. Їх поглиблюють на 3-5 см у лунки, на відстані 25-30 см. Між рядами відступають 50 см. Сходи з'являться через 7-10 днів, тоді ж роблять перше розпушування міжряджень на глибину до 10 см. Догляд традиційний, містить поливи за потребою, 2-3 рихання, 1-2 підживлення мінеральними добривами. Урожай знімають приблизно через 7-9 днів після появи зав'язок. Процедуру повторюють кожні 4-5 днів.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Культура | Квасоля |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Основні | |
Тип посадкового матеріалу | Насіння |
- Ціна: 15 ₴