середньостиглий промисловий сорт. Хоча кущ досягає 50 см заввишки, він не потребує опори та не полегшує після дощів. У їжу вживають як ніжні зелені лопатки, так і зріле насіння. Середня врожайність — 2 кг лопаток і 0,4 кг насіння з 1 м2 участка. Фермери зазначають стійкість сорту до анкранозу та бактеріальних хвороб.
Спаржева квасоля сорти Скуба
- вегетаційний період — 70-80 днів після відходів;
- кущ до 40-50 см заввишки;
- стручки зелені, м'ясисті, округлі, без прожилок, містять 10-12 фасолів;
- смак ніжний, волокна відсутні;
- для відкритого ґрунту та плівкових укриттів;
- універсальне використання в кулінарії;
- стійкість до грибкових хвороб і бактеріальних гниль.
Вирощування квасолі
Для саджання вибирають сонячну ділянку з легким пухким ґрунтом. Висаджують квасолю з кінця квітня травою, у прогріту до +12 градусів ґрунт. Щоб прискорити процес проростання, можна попередньо залити насіння окропом на 15 хвилин. Їх поглиблюють на 3-5 см у лунки, на відстані 25-30 см. Між рядами відступають 50 см. Сходи з'являться через 7-10 днів, тоді ж роблять перше розпушування міжряджень на глибину до 10 см. Догляд традиційний, містить поливи за потребою, 2-3 рихання, 1-2 підживлення мінеральними добривами. Урожай знімають приблизно через 7-9 днів після появи зав'язок. Процедуру повторюють кожні 4-5 днів.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Культура | Квасоля |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Основні | |
Тип посадкового матеріалу | Насіння |
- Ціна: 15 ₴