позднесілий суперурожайний сорт. Міцна ліана вкрита довгими фіолетовими стручками, які мають чудовий смак. Рослина досягає 3,5 м завдовжки й дає рясний урожай — 8-15 т/га. Стручкова квасоля з її дивовижними квітами-мотільками підходить для прикрашання балконів і альтанок, а також ажурного затінення овочевих культур на ділянці. А ще вона збагачує ґрунт корисними бактеріями. За відгуками фермерів, квасоля невибаглива та не вимагає особливої уваги.
Опис:
- · довжина 2,5-3,5 метра;
- · термін дозрівання 75 днів;
- · стручки темно-фіолетові 15-20 см завдовжки й 1-1,5 см завширшки;
- · квіти декоративні, яскраво-фіолетові, до 3-4 см у діаметрі;
- · боби у вареному вигляді ніжні, смачні, маслянисті;
- · стійка до бактеріозу та анкракнозу.
Вирощування квасолі
Для саджання вибирають сонячну ділянку з легким пухким ґрунтом. Висаджують квасолю з кінця квітня травою, у прогріту до +12 градусів ґрунт. Щоб прискорити процес проростання, можна попередньо залити насіння окропом на 15 хвилин. Їх поглиблюють на 3-5 см у лунки, на відстані 25-30 см. Між рядами відступають 50 см. Сходи з'являться через 7-10 днів, тоді ж роблять перше розпушування міжряджень на глибину до 10 см. Догляд традиційний, містить поливи за потребою, 2-3 рихання, 1-2 підживлення мінеральними добривами. Урожай знімають приблизно через 7-9 днів після появи зав'язок. Процедуру повторюють кожні 4-5 днів.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Культура | Квасоля |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Основні | |
Тип посадкового матеріалу | Насіння |
- Ціна: 20 ₴