Мускатна гарбуз невеликого розміру та витягнутої форми вирізняється дуже соковитою жовто-жовтогарячою м'якоттю й ніжною кремовою шкіркою, що видно на фото. Аромат і смак гарбуза насичений, солодкий, розкривається під час термічного оброблення. За відгуками кулінарів, це найкращий сорт для супів-пюре, рагу та інших страв.
Опис гарбуза сорту Мускатна:
- ● сорт раннє стигле від 95 до 110 днів із моменту появи виходів;
- ● вага гарбуза 2-4 кг;
- ● форма циліндрична з потовщенням з одного боку;
- ● шкірка тонка, придатна до їжі;
- ● плід містить вітаміни А, групи B, С, Е, пектини, амінокислоти та інші корисні речовини;
- ● використовується для дитячого харчування;
- ● придатний для вирощування у відкритому ґрунті;
- ● не боїться хвороб;
- ● посадку насіння проводять у відкритий ґрунт наприкінці травня;
- ● наприкінці серпня збирають урожай;
- ● гарбуз добре зберігається в прохолодних приміщеннях;
- ● не боїться транспортування.
Агротехніка вирощування гарбуза:
Правила саджання насіння гарбуза в ґрунт прості: ґрунт має прогрітися, бути поживним і легким, кислотність низькою, а місце сонячним. Гарбуз — південнорічна рослина, що віддають перевагу високій температурі та низькій вологості, стійка до опадів, але не любить надлишку вологи в ґрунті, через це може почати больовий біль. У південних регіонах із ранньою весною насіння висаджують у ґрунт на глибину 2-3 см. Він попередньо має бути перекопаний, підібраний і пролитий. Насіння готують до посадки, замочуючи у воді на 2 години, а після прогрівання за 50-60 градусів. У кожну лунку опускають по 2-3 насіння, залишаючи в майбутньому один найсильніший паросток. Стеблі формують прищипування.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Культура | Гарбуз |
Основні | |
Тип посадкового матеріалу | Насіння |
- Ціна: 6 ₴